Önkormányzati hírek

De hová tűntek a kamerák?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Képviselőnk Facebook bejegyzésében ad rá választ.

Kovács Róbert Momentum

Az úgynevezett “Continental településfejlesztési hozzájárulás” (közkedvelt nevén Conti-pénz) történetét, felhasználásának körülményeit azt gondolom, hogy a kertvárosi közösségben már mindenki ismeri.

Térfigyelő kamerák, a köztéri illemhely valamint járdafelújítások (ez utóbbi még nem fejeződött be) valósultak meg a 80 millió forintból.

Úgy néz ki, hogy a közbeszerzések lezárulta után marad mintegy három és fél millió forint, ennek elköltésével kapcsolatban szeretném kikérni a közösség véleményét.(Apropó kamerák: sokan észrevették, hogy a telepről három napelemes térfigyelő kamerát a héten elszállítottak más helyre.

Ennek mindössze az az oka, hogy az önkormányzat jó eséllyel tud most pályázni egy 50 milliós vissza nem térítendő támogatásra, melynek célja köztéri kamerafejlesztés illetve illegális hulladék felszámolása.

A három kamera áthelyezése ideiglenes, a pályázati célokat szolgálja, várhatóan pár héten belül visszakerülnek a helyükre. Ha a fent említett nagy összegű támogatást sikerül megszerezni, akkor az nagy segítség lesz a Kertvárost övező és persze egyéb fertőzött kőbányai területek illegális hulladéktól való megtisztításában illetve a későbbi megelőzésben.)

Hirdetés

Duguláselhárítás Kőbánya X. kerület

Szóval 3.5 milliót lehet még elkölteni a “Conti-pénzből” – ez a maradvány nem túl sok, de jól felhasználva nem is kevés. Jelenleg az az ötlet merült fel – és én ezt ajánlom mindenki figyelmébe – hogy a Bársonyvirág utcai játszótér eszközeit kellene fejleszteni.

Régóta napirenden van, hogy mindenképpen szeretnénk megoldani az árnyékolás problémáját, napvitorlákkal. Komplett árnyékolt homokozó beszerezhető már bőven 300 ezer forint alatt, de a meglévő homokozó befedése is opció.

Felmerült egy kötélpálya telepítésének lehetősége is: ez alapos megfontolást igényel mivel 30 méter hosszúságban és csak a játszótér szélén helyezhető el.

Régi igényként dobom be ismét a kültéri pingpongasztal ötletét, valamint a Kőbánya más játszóterein népszerű trambulint illetve fészekhintát.

Mindezt csak vitaindítónak szánom, a dolog teljesen nyitott: én egy eszközt nem engednék el: a napvitorla beszerzését.

Azt hiszem, hogy visszagondolva a mögöttünk álló nyarakra nem kell különösebben magyarázni.Várom az ötleteket, javaslatokat, a takaró vége három és fél millió forintnál van, addig lehet nyújtózkodni.

 • Szükség van a támogatásra a gyászidőszak alatt
  by kobanya on 2021.07.22. at 13:58

  Szponzorált tartalom Egy halálesetet követően a szomorúság, a gyász uralkodik el a hozzátartozókon, nem csoda, ha senki nem szeret olyan dolgokkal foglalkozni, mint a temetés megszervezése. Erre azonban szükség van, ezért ajánlott szakmai segítséget kérni. A kegyeleti szakmában 30 éve jelenlévő Kharón Kegyeleti Kft. minden támogatást megad a nehéz időszakban. Szükség van a támogatásra a gyászidőszak alatt Bár tudjuk, hogy The post Szükség van a támogatásra a gyászidőszak alatt appeared first on X. kerület – A Mi kerületünk.

 • Autók égtek Budapesten a Szállás utcában Kőbányán
  by kobanya on 2021.07.14. at 16:27

  Két autó gyulladt ki Budapesten, a X. kerületi Szállás utcában vasárnap este. A fővárosi tűzoltók a tüzet eloltották és megakadályozták a lángok továbbterjedését. Ezt is olvassa el! Csak lazán! Egy kerületi Facebook csoportban bukkant rá egy olvasónk a következő megosztott fotókra. A Harmat utcában és a Sibrik Miklós úton Elolvasom Elektromos hulladék égett a Sírkert úton Elektromos hulladék – közöttük The post Autók égtek Budapesten a Szállás utcában Kőbányán appeared first on X. kerület – A Mi kerületünk.

 • Vágány felújítás a 28-as és a 37-es villamos vonalán
  by kobanya on 2021.07.07. at 18:28

  Több helyen is felújítják a vágányokat a Maglódi úton és az Élessaroknál, ezért július 10-e, szombattól július 23-a, péntekig a 28-as, a 28A, a 37-es és 37A villamosok helyett Kőbánya alsó vasútállomás és az Új köztemető között pótlóbusszal utazhatnak. A 28-as és 28A villamosok összevontan, rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér és Kőbánya alsó vasútállomás között közlekednek 28-as jelzéssel. A 37-es és a 37A villamosok szintén összevontan, rövidített útvonalon, a The post Vágány felújítás a 28-as és a 37-es villamos vonalán appeared first on X. kerület – A Mi kerületünk.

 • Dobrev Klára utcafóruma Kőbányán
  by kobanya on 2021.06.11. at 10:33

  Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tart Kőbányán, melynek során személyesen találkozik a TeamDobrev tagjaival. A kőbányai utcafórum időpontja: 2021. június 11., péntek, 15:15 – 16:15 Helyszíne: Kőrősi Csoma Sándor sétány, a szökőkútnál – Budapest, X. kerület Ezt is olvassa el! Burány – Fidesz kettős mércét alkalmaz (a cikkben trágár fotó látható) Arold Péter Politikai hírek Magyarország A Fidesz The post Dobrev Klára utcafóruma Kőbányán appeared first on X. kerület – A Mi kerületünk.

 • Nem hiszik, hogy a biztosítónak van elég pénze a kifizetésekre – Románia
  by kobanya on 2021.06.04. at 15:09

  Romániában a pénzügyi felügyeleti hatóság meghatározott időre a biztosítottak állami garanciaalapjának felügyelete alá vonta a gépjárműbiztosítás piacán vezetőnek számító City Insurance céget, amelynek üzleti tervet kell bemutatnia arról, hogy képes finanszírozni további működését és eleget tenni a kártérítési követeléseknek – közölte pénteken a román szakhatóság. A vállalatot csaknem 3 millió lejre bírságolták, és kötelezték, hogy életképes üzleti tervet mutasson be The post Nem hiszik, hogy a biztosítónak van elég pénze a kifizetésekre – Románia appeared first on X. kerület – A Mi kerületünk.

Érdekel minket a Te véleményed is!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments