Önkormányzati hírek

De hová tűntek a kamerák?

Képviselőnk Facebook bejegyzésében ad rá választ.

Kovács Róbert Momentum

Az úgynevezett “Continental településfejlesztési hozzájárulás” (közkedvelt nevén Conti-pénz) történetét, felhasználásának körülményeit azt gondolom, hogy a kertvárosi közösségben már mindenki ismeri.

Térfigyelő kamerák, a köztéri illemhely valamint járdafelújítások (ez utóbbi még nem fejeződött be) valósultak meg a 80 millió forintból.

Úgy néz ki, hogy a közbeszerzések lezárulta után marad mintegy három és fél millió forint, ennek elköltésével kapcsolatban szeretném kikérni a közösség véleményét.(Apropó kamerák: sokan észrevették, hogy a telepről három napelemes térfigyelő kamerát a héten elszállítottak más helyre.

Ennek mindössze az az oka, hogy az önkormányzat jó eséllyel tud most pályázni egy 50 milliós vissza nem térítendő támogatásra, melynek célja köztéri kamerafejlesztés illetve illegális hulladék felszámolása.

A három kamera áthelyezése ideiglenes, a pályázati célokat szolgálja, várhatóan pár héten belül visszakerülnek a helyükre. Ha a fent említett nagy összegű támogatást sikerül megszerezni, akkor az nagy segítség lesz a Kertvárost övező és persze egyéb fertőzött kőbányai területek illegális hulladéktól való megtisztításában illetve a későbbi megelőzésben.)

Hirdetés

Duguláselhárítás Kőbánya X. kerület

Szóval 3.5 milliót lehet még elkölteni a “Conti-pénzből” – ez a maradvány nem túl sok, de jól felhasználva nem is kevés. Jelenleg az az ötlet merült fel – és én ezt ajánlom mindenki figyelmébe – hogy a Bársonyvirág utcai játszótér eszközeit kellene fejleszteni.

Régóta napirenden van, hogy mindenképpen szeretnénk megoldani az árnyékolás problémáját, napvitorlákkal. Komplett árnyékolt homokozó beszerezhető már bőven 300 ezer forint alatt, de a meglévő homokozó befedése is opció.

Felmerült egy kötélpálya telepítésének lehetősége is: ez alapos megfontolást igényel mivel 30 méter hosszúságban és csak a játszótér szélén helyezhető el.

Régi igényként dobom be ismét a kültéri pingpongasztal ötletét, valamint a Kőbánya más játszóterein népszerű trambulint illetve fészekhintát.

Mindezt csak vitaindítónak szánom, a dolog teljesen nyitott: én egy eszközt nem engednék el: a napvitorla beszerzését.

Azt hiszem, hogy visszagondolva a mögöttünk álló nyarakra nem kell különösebben magyarázni.Várom az ötleteket, javaslatokat, a takaró vége három és fél millió forintnál van, addig lehet nyújtózkodni.

Kőbánya Magazin X. kerület – A Mi kerületünk

 • Századvég: A magyarok 85 százaléka üdvözli a benzinár-stopot
  by kobanya on 2021.11.28. at 21:12

  2021. 11. 16. 14:33Forrás: Századvég Főoldal / Belföld / Közélet Magyarország Kormánya – reagálva az üzemanyag árának ugrásszerű növekedésére – november 15-étől 480 forintos felső határral rögzítette a benzin és a gázolaj literenkénti árát. Az intézkedés a rászoruló családokat jobban támogatja, mint a jómódúakat. A Századvég utánajárt, hogy a lakosság hogyan vélekedik az említett kormányzati lépésről. A döntő többség támogatja a hatósági árplafon bevezetését A közvélemény-kutatási

 • November 29-től zárva a Hivatal
  by kobanya on 2021.11.28. at 20:54

  Tisztelt Ügyfelünk! A Kőbányai Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadás igénybevételére az alábbiak szerint van lehetőség. A személyes ügyfélfogadás az ügyfélszolgálatok kivételével kizárólag előzetes – telefonon vagy e-mail útján történő – időpont-egyeztetés alapján történik. A Hivatal Ügyfélközpontjában (Állomás utca 26.) működő Ügyfélszolgálaton a személyes ügyintézés előzetes bejelentkezés nélkül is igénybe vehető. Hirdetés Takarítás, duguláselhárítás, ágyi poloska irtás, BIO ágyi poloska irtás

 • Gázolás miatt nem közlekedett a villamos Budapest X. kerületében
  by kobanya on 2021.11.13. at 11:50

  Gázolás miatt nem közlekedett tegnap  a villamos Budapest X. kerületében a Maglódi úton, a Sörgyár és a Kada utcai megálló között. A tájékoztatás szerint a baleset Kőbányán a Téglavető utcánál történt pénteken kora este. A gázolás miatt a 28A és a 37-es villamos utasai az Élessarok és a Kada utcai megálló között pótlóbusszal, vagy a 85E és a 95-ös autóbusszal utazhatnak

 • A vízben felhalmozódott hulladék hajthatná az óceánok szemétgyűjtő hajóit
  by kobanya on 2021.11.06. at 15:23

  A vízben felhalmozódott hulladék hajthatná az óceánok szemétgyűjtő hajóit a Worcesteri Politechnikai Intézet, a Woods Hole Oceanográfiai Intézet és a Harvard Egyetem kutatói szerint. A tudósok az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányukban mutatják be, hogyan alakítható át a műanyagszemét a hajók üzemanyagává.Évente több millió tonnányi műanyag kerül az óceánokba, ennek egy része darabokra esik és lebomlik, másik része viszont

 • Jean Cocteau-regény nyomán mutat be balett-operát az Eiffel Műhelyház
  by kobanya on 2021.11.06. at 12:28

  Jean Cocteau Les Enfants terribles című regénye nyomán mutat be balett-operát az Eiffel Műhelyház, az előadás Rálik Szilvia, Kósa Lőrinc, Furuhashi-Huber Ines és Taravillo Mahillo Carlos főszereplésével, Dobszay Péter vezényletével november 13-tól látható. Énekesek és táncosok felváltva formálják meg Philip Glass Les Enfants Terrible, magyarul Veszedelmes éden című darabjának hőseit, amit Barta Dóra koreográfus-rendező vitt színre a Magyar Állami Operaház

Érdekel minket a Te véleményed is!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments