De hová tűntek a kamerák?

Képviselőnk Facebook bejegyzésében ad rá választ.

Kovács Róbert Momentum

Az úgynevezett „Continental településfejlesztési hozzájárulás” (közkedvelt nevén Conti-pénz) történetét, felhasználásának körülményeit azt gondolom, hogy a kertvárosi közösségben már mindenki ismeri.

Térfigyelő kamerák, a köztéri illemhely valamint járdafelújítások (ez utóbbi még nem fejeződött be) valósultak meg a 80 millió forintból.

Úgy néz ki, hogy a közbeszerzések lezárulta után marad mintegy három és fél millió forint, ennek elköltésével kapcsolatban szeretném kikérni a közösség véleményét.(Apropó kamerák: sokan észrevették, hogy a telepről három napelemes térfigyelő kamerát a héten elszállítottak más helyre.

Ennek mindössze az az oka, hogy az önkormányzat jó eséllyel tud most pályázni egy 50 milliós vissza nem térítendő támogatásra, melynek célja köztéri kamerafejlesztés illetve illegális hulladék felszámolása.

A három kamera áthelyezése ideiglenes, a pályázati célokat szolgálja, várhatóan pár héten belül visszakerülnek a helyükre. Ha a fent említett nagy összegű támogatást sikerül megszerezni, akkor az nagy segítség lesz a Kertvárost övező és persze egyéb fertőzött kőbányai területek illegális hulladéktól való megtisztításában illetve a későbbi megelőzésben.)

Hirdetés

Duguláselhárítás Kőbánya X. kerület

Szóval 3.5 milliót lehet még elkölteni a „Conti-pénzből” – ez a maradvány nem túl sok, de jól felhasználva nem is kevés. Jelenleg az az ötlet merült fel – és én ezt ajánlom mindenki figyelmébe – hogy a Bársonyvirág utcai játszótér eszközeit kellene fejleszteni.

Régóta napirenden van, hogy mindenképpen szeretnénk megoldani az árnyékolás problémáját, napvitorlákkal. Komplett árnyékolt homokozó beszerezhető már bőven 300 ezer forint alatt, de a meglévő homokozó befedése is opció.

Felmerült egy kötélpálya telepítésének lehetősége is: ez alapos megfontolást igényel mivel 30 méter hosszúságban és csak a játszótér szélén helyezhető el.

Régi igényként dobom be ismét a kültéri pingpongasztal ötletét, valamint a Kőbánya más játszóterein népszerű trambulint illetve fészekhintát.

Mindezt csak vitaindítónak szánom, a dolog teljesen nyitott: én egy eszközt nem engednék el: a napvitorla beszerzését.

Azt hiszem, hogy visszagondolva a mögöttünk álló nyarakra nem kell különösebben magyarázni.Várom az ötleteket, javaslatokat, a takaró vége három és fél millió forintnál van, addig lehet nyújtózkodni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .