Önkormányzati hírek

De hová tűntek a kamerák?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Képviselőnk Facebook bejegyzésében ad rá választ.

Kovács Róbert Momentum

Az úgynevezett “Continental településfejlesztési hozzájárulás” (közkedvelt nevén Conti-pénz) történetét, felhasználásának körülményeit azt gondolom, hogy a kertvárosi közösségben már mindenki ismeri.

Térfigyelő kamerák, a köztéri illemhely valamint járdafelújítások (ez utóbbi még nem fejeződött be) valósultak meg a 80 millió forintból.

Úgy néz ki, hogy a közbeszerzések lezárulta után marad mintegy három és fél millió forint, ennek elköltésével kapcsolatban szeretném kikérni a közösség véleményét.(Apropó kamerák: sokan észrevették, hogy a telepről három napelemes térfigyelő kamerát a héten elszállítottak más helyre.

Ennek mindössze az az oka, hogy az önkormányzat jó eséllyel tud most pályázni egy 50 milliós vissza nem térítendő támogatásra, melynek célja köztéri kamerafejlesztés illetve illegális hulladék felszámolása.

A három kamera áthelyezése ideiglenes, a pályázati célokat szolgálja, várhatóan pár héten belül visszakerülnek a helyükre. Ha a fent említett nagy összegű támogatást sikerül megszerezni, akkor az nagy segítség lesz a Kertvárost övező és persze egyéb fertőzött kőbányai területek illegális hulladéktól való megtisztításában illetve a későbbi megelőzésben.)

Hirdetés

Duguláselhárítás Kőbánya X. kerület

Szóval 3.5 milliót lehet még elkölteni a “Conti-pénzből” – ez a maradvány nem túl sok, de jól felhasználva nem is kevés. Jelenleg az az ötlet merült fel – és én ezt ajánlom mindenki figyelmébe – hogy a Bársonyvirág utcai játszótér eszközeit kellene fejleszteni.

Régóta napirenden van, hogy mindenképpen szeretnénk megoldani az árnyékolás problémáját, napvitorlákkal. Komplett árnyékolt homokozó beszerezhető már bőven 300 ezer forint alatt, de a meglévő homokozó befedése is opció.

Felmerült egy kötélpálya telepítésének lehetősége is: ez alapos megfontolást igényel mivel 30 méter hosszúságban és csak a játszótér szélén helyezhető el.

Régi igényként dobom be ismét a kültéri pingpongasztal ötletét, valamint a Kőbánya más játszóterein népszerű trambulint illetve fészekhintát.

Mindezt csak vitaindítónak szánom, a dolog teljesen nyitott: én egy eszközt nem engednék el: a napvitorla beszerzését.

Azt hiszem, hogy visszagondolva a mögöttünk álló nyarakra nem kell különösebben magyarázni.Várom az ötleteket, javaslatokat, a takaró vége három és fél millió forintnál van, addig lehet nyújtózkodni.

 • Csak be akart vágódni a kollégájánál
  by kobanya on 2021.04.15. at 11:11

  Csak a kollégájánál akart volna bevágódni az a pénzszállító férfi, aki tegnap azt mondta a rendőrségnek, hogy ki akarták rabolni pénzszállítás közben. Mint ahogy mi is megírtuk, több tucat rendőrt riasztottak egy Budapest X. kerületében található bevásárlóközponthoz (Árkád) 2021. április 14-én 15 óra körül, miután egy pénzszállító cég bejelentette, hogy biztonsági őrüktől egy késes férfi a pláza szervizfolyosóján megpróbálta elvenni The post Csak be akart vágódni a kollégájánál appeared first on X. kerület – A Mi kerületünk.

 • Pénzszállítót akart kirabolni
  by kobanya on 2021.04.14. at 19:05

  A férfi egy kőbányai bevásárlóközpontban egy pénzszállító cég munkatársától próbálta elvenni a pénzkazettát, de nem tudta. Sérülés nem történt, az elkövetőt a budapesti rendőrök jelenleg is keresik. Szponzorált tartalom Egy X. kerületi bevásárlóközpont szervizfolyosóján próbálta egy késes férfi elvenni egy pénzszállító cég alkalmazottjától a kezében tartott pénzkazettát 2021. április 14-én 15 óra körül. A pénzszállító ellökte magától a támadót és The post Pénzszállítót akart kirabolni appeared first on X. kerület – A Mi kerületünk.

 • Tóba hajtott egy autó a kerületben
  by kobanya on 2021.04.06. at 07:23

  A sofőrt a tűzoltók emelték ki a járműből. Egy kis méretű tóba hajtott egy autó a X. kerületben, a Lovasvölgyi út környékén. Az autóban lévő ember nem tudott kiszállni. A fővárosi tűzoltók kiemelték őt az autóból és átadták a mentőknek – közölte a Katasztrófavédelem Ezt is olvassa el! Közeleg az adóbevallási határidő A Nemzeti Adó- és Vámhivatal – a korábbi The post Tóba hajtott egy autó a kerületben appeared first on X. kerület – A Mi kerületünk.

 • Megbillent egy teherautó-utánfutón lévő konténer
  by kobanya on 2021.03.25. at 10:02

  Megbillent egy teherautó-utánfutón lévő konténer a X. kerületben hétfőn délelőtt. A budapesti tűzoltók tűzoltódaru segítségével állították kerekeire a vontatmányt. A tűzoltók tűzoltódaruval állították kerekeire a vontatmányt.     Ezt is olvassa el! Közeleg az adóbevallási határidő A Nemzeti Adó- és Vámhivatal – a korábbi évekhez hasonlóan – idén is készít személyi jövedelemadó bevallás tervezetet azok részére, Elolvasom Biztonságosak a húsvéti The post Megbillent egy teherautó-utánfutón lévő konténer appeared first on X. kerület – A Mi kerületünk.

 • Kiderült ki építheti
  by kobanya on 2021.03.24. at 14:46

  Kiderült ki építheti a több mint 13000 négyzetméteres Kőbányai Multifunkcionális Sportcsarnokot és Uszodát. A sportközpont fejlesztését a Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Zrt. konzorciuma nyerte el – írja a Magyar Építők. A létesítmény Kőbányán, a volt Mázsa teret is magába foglaló két különálló önkormányzati tulajdonú telken jön létre. A tervezési feladatokat a Főber Group egyik tagja: a Kreatív Magyar The post Kiderült ki építheti appeared first on X. kerület – A Mi kerületünk.

Érdekel minket a Te véleményed is!
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments