Beszámoló a 2022-es költségvetésről

A múlt héten a kőbányai képviselő-testület elfogadta a kerület 2022-es költségvetését. Ennek több ezer adata, sora még sokszor téma lesz az esztendő során, hiszen ez a rendelet fogja alapjaiban meghatározni helyi ügyeinket, kőbányai dolgainkat.

Most egyetlen tételt, beruházást szeretnék kiemelni, ismertetni ami egyrészt nagyon jelentős fejlesztés lesz a városszéli telep életében, másrészt már hosszú évek óta húzódó adóssága a kerület vezetésének. A Hárslevelű utcai orvosi rendelő felújításáról van szó, ami végre ebben az évben a sok toldozgatást-foltozgatást követően olyan módon valósul meg, ami évtizedekre biztosítja a közösség számára a normális egészségügyi ellátást infrastrukturális szinten is.

Megválasztásom – 2019. október-november – óta ezt a projektet körzeti szinten kiemelt fontosságúnak és halaszthatatlannak tartottam. Az első költségvetési tárgyalássorozaton amelyen részt vettem – még 2020 januárjában – már szorgalmaztam a felújítást, ekkor polgármester úr lesöpörte az asztalról a javaslatot és akkor még pár hónapos múlttal rendelkező újoncként, még a kellő hivatali tapasztalat hiányában nem volt lehetőségem a rendelő felújítását a kellő eréllyel keresztülvinni.

Tavaly a járvány és a kormányzati elvonások miatt egyfajta gazdasági vészhelyzet volt a kőbányai költségvetésben ami nagyon sok tervben lévő beruházást rántott magával. Idén viszont a javuló pénzügyi helyzet és a határozott képviselői fellépés – a kilenc ellenzéki képviselő határozott közös fellépése – több más, számunkra fontos körzeti beruházás és költségvetési tétel mellett ennek a régóta húzódó ügynek a végére is pontot tehet 2022-ben.

Más

A Bajcsy kórház környékén kialakult parkolási kérdésről és az azzal kapcsolatos önkormányzati ajánlásról is esett oldalunk közéleti csoportjában, melyről itt olvashattok. Szó esik arról, hogy miért nem ingyenes a parkolás a környező utcákban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .