Egyéb, Közlekedés

Kerékpár út. Egy cikk margójára

Arold Péter

Bár nem vagyok nagy bringás, de őrülök neki. Magamhoz méltán, azért hozzátenném: a magyar kerékpárkultúra sajnos a gépkocsivezetők és a gyalogosok szemszögéből elképesztően gyenge. Szabálytalan kerékpárosok országszerte. Halálos veszélyzóna a városokban, amikor egy olyan területre érkezel, ahol bringások is járhatnak. De nézzük a Jászberényi utat. Tegnap majdnem feldöntöttem egy kerékpárost, mert szemből kihúzódott egy kerékpárost előző autó, amiért nekem illő volt beljebb húzódni, így majdnem fellöktem egy lazán kerékpározó urat aki surrant az út szélén annak ellenére, hogy lett volna lehetősége NEM a főútvonalon kerekeznie a kiserdőnél.

Emlékeim szerint a KRESZ az autósokat még mindig a jobbra tartásra kötelezi. A kerékpárosokat büntetném, ha olyan főútvonalon hajtanak, ahol nincs lehetőség kerékpárút felfestésére, vagy nem használják ki az alternatív útvonalat, lásd a kertvárosi telepen keresztül át a kiserdőn és utána csatlakozhatna a Pesti úti kerékpárútvonalra. Nem. Neki ott kell tekernie az úton és még utána szemrehányóan rám nézve beordítani az ablakon, hogy “nem látsz a szemedtől?”

Persze sárga mellény az smafu. Még jó, hogy nem terepszínű álcaruha volt rajta. Ezzel távolról sem akarom, hogy a Jászberényi út eme szakaszára kerékpár utat fessenek fel, mert az tényleg röhejes lenne, hiszen egészen a nyomdától lenne hely annak kiépítésére.

Mind ezek mellett, én kötelezném a kerékpárosokat egy megfelelő jogosítvány letételére, mert ők is a forgalom résztvevői.


Hirdetés

Ha tetszett kérjük oszd meg!
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Szólj hozzá! De valami értelmeset. Amivel nem sérted meg a másikat. Köszönjük.

2
Szólj hozzá!

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
MesterKomoly vélemény harc indult egy bejegyzésem következtében, ahol egy elkerülhető problémáról írtam. | Hírek Kőbánya-Kertváros Recent comment authors

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
trackback

[…] vélemény harc indult egy bejegyzésem következtében, ahol egy elkerülhető problémáról írtam. A hozzászólások 98 %-a […]

Mester
Vendég
Mester

10-ből 9 kerékpáros szabálytalanul közlekedik. Ezen nincs mit szépíteni. Szívesen bemennék biciklivel a belvárosba dolgozni, de nem akarom kivasaltatni magam. Ez van. Veszélyes a szabálytalankodó, furakodó, bunkó kerékpárosokat a szűk belvárosi utcákban kerülgetni.