Kerékpár út. Egy cikk margójára

Arold Péter

Bár nem vagyok nagy bringás, de őrülök neki. Magamhoz méltán, azért hozzátenném: a magyar kerékpárkultúra sajnos a gépkocsivezetők és a gyalogosok szemszögéből elképesztően gyenge. Szabálytalan kerékpárosok országszerte. Halálos veszélyzóna a városokban, amikor egy olyan területre érkezel, ahol bringások is járhatnak. De nézzük a Jászberényi utat. Tegnap majdnem feldöntöttem egy kerékpárost, mert szemből kihúzódott egy kerékpárost előző autó, amiért nekem illő volt beljebb húzódni, így majdnem fellöktem egy lazán kerékpározó urat aki surrant az út szélén annak ellenére, hogy lett volna lehetősége NEM a főútvonalon kerekeznie a kiserdőnél.

Emlékeim szerint a KRESZ az autósokat még mindig a jobbra tartásra kötelezi. A kerékpárosokat büntetném, ha olyan főútvonalon hajtanak, ahol nincs lehetőség kerékpárút felfestésére, vagy nem használják ki az alternatív útvonalat, lásd a kertvárosi telepen keresztül át a kiserdőn és utána csatlakozhatna a Pesti úti kerékpárútvonalra. Nem. Neki ott kell tekernie az úton és még utána szemrehányóan rám nézve beordítani az ablakon, hogy „nem látsz a szemedtől?”

Persze sárga mellény az smafu. Még jó, hogy nem terepszínű álcaruha volt rajta. Ezzel távolról sem akarom, hogy a Jászberényi út eme szakaszára kerékpár utat fessenek fel, mert az tényleg röhejes lenne, hiszen egészen a nyomdától lenne hely annak kiépítésére.

Mind ezek mellett, én kötelezném a kerékpárosokat egy megfelelő jogosítvány letételére, mert ők is a forgalom résztvevői.


Hirdetés

1 hozzászólás

  1. 10-ből 9 kerékpáros szabálytalanul közlekedik. Ezen nincs mit szépíteni. Szívesen bemennék biciklivel a belvárosba dolgozni, de nem akarom kivasaltatni magam. Ez van. Veszélyes a szabálytalankodó, furakodó, bunkó kerékpárosokat a szűk belvárosi utcákban kerülgetni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .