Nem adhat több spermát egy holland férfi

Arold Péter

Hága, Hollandia – A holland bíróság megtiltotta egy férfinak, hogy tovább adakozhasson spermadonorként – írja az abcnews

Tette mindezt azután, hogy a férfit legalább 550 gyermeket nemzett Hollandiában és más országokban, továbbá félrevezette a leendő szülőket a fogantatáshoz segített utódok számával kapcsolatban.

A Hágai ​​Kerületi Bíróság egyik bírája elrendelte a donor spermájával fogant gyermek anyja és a többi szülőt képviselő alapítvány által előterjesztett végzés leállítását.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Az alapítvány által csak Évaként azonosított anya üdvözölte a bíróság döntését.

„Remélem, hogy ez az ítélet a tömeges adományozás tilalmához vezet, és olajfoltként átterjed más országokra. Kéz a kézben kell állnunk gyermekeink körül, és meg kell védenünk őket ettől az igazságtalanságtól”

– fogalmazott közleményében.

A bíróság megjegyezte, hogy a holland iránymutatások szerint a spermadonorok legfeljebb 25 gyermeket nevelhetnek 12 anyával, és a donor hazudott a leendő szülőknek az adományozási előzményekről.

A téma azért is érdekes, mert 2013-ban egy amerikai film készült a témával, Elpuskázva címmel. Ez a heti filmajánlónk is.


    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .