A kertvárosunkat is érintő tömegközlekedési változások jöhetnek

A Budapesti Közlekedési Központ társadalmi egyeztetést indít a XVII. kerület közösségi közlekedési rendszerérének módosításáról.

A változások Rákosliget, a Régiakadémiatelep, Rákoscsaba-Újtelep, Rákoscsaba és Rákoskeresztúr közösségi közlekedését is érintik. A fejlesztéssel tovább bővülhet a gyorsjárati kiszolgálás az Örs vezér tere felé Rákosmentéről.

Rákosliget, Régiakadémiatelep, Rákoscsaba-Újtelep kapcsolata
az Örs vezér terével

  • A 261E busz útvonala a tervezet szerint úgy változik, hogy Rákoskeresztúr, városközpont helyett Régiakadémiatelep, Liget sortól indul és a Régiakadémiatelepet bejárva a Cinkotai útról jobbra a Pesti útra kanyarodik ki közvetlenül az Örs vezér tere irányába. A járat a Liget sor és a Borsó utca között valamennyi, a Borsó utca és az Örs vezér tere között változatlanul csak a Rézvirág utca megállóhelyet érinti. A fejlesztéssel Régiakadémiatelep és az Örs vezér tere M+H gyors autóbuszos kapcsolatot kap munkanapokon reggel.
  • A 176E busz üzemideje a javaslat szerint bővül, munkanapokon egész nap közlekedik. A fejlesztéssel Rákoscsaba-Újtelep és az Örs vezér tere között munkanapokon egész napos közvetlen autóbuszos kapcsolat jön létre, valamint az Örs vezér tere felől a Gyöngytyúk utca térsége napközben is gyorsan elérhetővé válik.
  • A 161E busz a javaslat szerint munkanapokon a reggeli és délutáni időszakokban a jelenlegihez képest sűrűbben, 7-10 percenként közlekedik. A fejlesztéssel Rákoscsaba és Örs vezér tere M+H között a mainál gyakoribb gyorsjárati kapcsolat jön létre.
  • A 161A busz a tervezet szerint munkanapokon a reggeli és délutáni időszakokban sűrűbben és meghosszabbított útvonalon, a Kis utcai lakótelep helyett Rákoskeresztúr, városközpontig közlekedik. A fejlesztéssel a rákoskeresztúri lakótelep területéről sűrűbb és kiszámíthatóbb kapcsolat jön létre a Jászberényi úti célpontokkal.
  • A 161-es busz változatlan útvonalon, de csak munkanapokon napközben és este, valamint hétvégén és ünnepnapokon közlekedne. Helyette csúcsidőszakban az Örs vezér tere és Rákoskeresztúr, városközpont között módosított útvonalon közlekedő 161A, az Örs vezér tere és Rákoscsaba, illetve Rákoskeresztúr, városközpont és Rákoscsaba között a sűrűbben induló 161E járat közlekedne.
  • Csatlakozás Rákoskeresztúr, városközpontban: akik munkanapokon a reggeli és a délutáni időszakokban Rákoscsabáról a Borsó utca és az Örs vezér tere közötti megállókba, illetve ellenkező irányban az Örs vezér tere és a 513. utca közötti megállókból Rákoscsabára szeretnének utazni, azoknak a javaslat szerint Rákoskeresztúr, városközpontban közös peronos megállóhelyeken lenne lehetőségük átszállni a 161E és 161A buszok között.

Részletes tájékoztató a bkk.hu oldalán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .