Vádemeléssel zárult a Kozma utcai zendülés

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt három férfival szemben, akik 2018. januárban ellenszegültek a büntetés-végrehajtás rendjének.

A vádirat szerint 2018. január 6-án, a Budapesti Fegyház és Börtön X. kerületben található objektumában három – egy harminckilenc, egy negyvenhárom és egy harminc éves – férfi egy zárkában töltötte jogerős szabadságvesztését. A férfiak a délelőtti órákban hangoskodni és kiabálni kezdtek, amelyet az őrség felszólítására sem hagytak abba, majd az ágyaikkal eltorlaszolták a zárkaajtót, és az átszállításukat követelték.

Hirdetés

 

 

A vádlottak ellenszegülésére tekintettel a Budapesti Fegyház és Börtön személyzete hatékony intézkedéseket tett, a cselekményt – könnygáz alkalmazásával, valamint a zárkaajtó leszerelésével – felszámolták, és a rendet helyreállították. E közben a háromból két vádlott még támadó mozdulatot tett az őrség felé, egyikük könnyű sérülést is okozott egy őrnek.

A Fővárosi Főügyészség két férfival szemben fogolyzendülésben erőszak alkalmazásával való részvétel bűntette, harmadik társukkal szemben – alapeseti – fogolyzendülés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Az ügyészség letöltendő szabadságvesztésre ítélést és közügyektől eltiltást indítványoz az ügyben.

Címlapfotó: Arold Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .