A kamerák egyenlőre tesztüzemben működnek

Az utóbbi napokban a Kertvárosban illetve a szomszédos rákosmentei körzetben besurranó tolvaj bukkant fel. Ezzel kapcsolatban kollégám, a rákosmentei képviselő, Tóth Katalin korábbi beszámolója alapján tudom közzétenni, hogy az Akadémián egy esetről van szó, melynek során rendőri intézkedés nem történt. (Katalin a következőket fűzte hozzá a telepi csoportunkban is megjelenő bejegyzéshez

„Rendőri intézkedés azért nem történt, mert a sértett nem jelezte az elkövetést a rendőrségen. A mások biztonságát és a megelőzést figyelembe véve, célszerű minden esetben a rendőrséget értesíteni.” )

A Kertvárosban is egy esemény történt, amennyire én tudom a késő éjszakai órákban, egy nyitva felejtett ajtó vonzotta oda az elkövetőt.

Tegnap a városházán beszéltem Fodor János úrral, a kőbányai közterület-felügyelet vezetőjével. Ő elmondta, hogy a mostanában telepített kamerák – egyelőre tesztüzemben ugyan – de működnek. Ezek napelemes kamerák, 4G kapcsolatban továbbítanak adatot, és forgó rendszerben két irányban képesek rögzíteni. Fodor úr arról is tájékoztatott, hogy az említett üggyel összefüggésben a rendőrség járt náluk, foglalt le kamerafelvételeket.

Bízom benne, hogy egyrészt a felderítés hamarosan eredményes lesz, másrészt a telepített kamerarendszer beváltja a hozzáfűzött reményeket és elrettentő/megelőző funkciója révén is nagyobb biztonságot, biztonságérzetet fog garantálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .