Kovács Róbert rövid beszámolója kertvárosi ügyekről, fejlesztésekről

 Kovács Róbert körzetünk önkormányzati képviselőjének rövid beszámolója kertvárosi ügyekről, fejlesztésekről.

A szombati lakossági találkozó fő témája elsősorban a Continental vállalathoz köthető fejlesztési program volt. Ennek kapcsán részletesen beszámoltam azokról a körülményekről amelyek az önkormányzat akkori illetékes képviselőjének hanyagsága, nemtőrödömsége, hozzánemértése miatt 18 millió forint anyagi hátrányt eredményeztek..

Emiatt a korábban közszájon forgó 100 millió forint (250 ezer euró+áfa) összeg helyett, 81.787.500 kerül majd elköltésre.

Ismertettem a jelenlegi terveket illetve részletesen átbeszéltük, hogy ezeket milyen irányba lehetne, kellene megváltoztatni.

A járdafelújításokkal kapcsolatban azt szeretnénk elérni, hogy a most tervbe vett 9 szakasz mellett némi plusz forrás bevonásával a többi kritikus járdaszakasz is sorra kerülhessen, a kertvárosi járdafelújítások komplex módon megvalósulhassanak.

A térfigyelő kamerarendszer kapcsán egy olyan hálózatban gondolkodunk, amely a telep összes bejáratát levédené, ezáltal 1. elrettentő funkciót 2. esemény esetén utólagos lekövetést biztosítana. Tudomásul kell venni, hogy ez a kamerarendszer nem képes minden egyes ingatlant figyelni. Továbbá – mivel jelenleg is már 140 kamera üzemel Kőbányán – állandó diszpécserszolgálati kontrollra sincs lehetőség. Viszont ezek a mozgásérzékelővel is felszerelt berendezések minden mozgást, járművet, rendszámot rögzítenek majd, tehát segítik mind a megelőzést, mind az utólagos felderítést.

A Bársonyvirág utcai játszótéren telepítendő illemhely egy modern, minden elvárható funkcióval felszerelt, vandálbiztos és semmilyen karbantartást nem igénylő, öntisztító berendezés. Nem olcsó, az ára 14 millió forint és a telepítés, közműbekötés további költséget jelent majd. Viszont ebben a kategóriában ennél csak drágább változatok vannak felfelé illetve a toi-toi van lefelé.Tehát ha konszenzus van arról, hogy közösségi igény van erre, akkor ez egy jó választás. Most azon dolgozunk, hogy a telepítés magas költségét a helyszín közműhálózati lehetőségeinek alapján csökkentsük, a különbözet természetesen a komplex fejlesztésbe kerül majd bepótlásra. Például a problémás apró szemű kavicsburkolat eltávolítására, cseréjére.

Lakossági kérdés volt a buszmegállóknál kialakítandó kerékpáros csőtárolók elhelyezése, ez véleményem szerint megoldható lesz.

Elhangzott a Rézvirág utcai egyirányúsítás felülvizsgálatának szükségessége: foglalkozni fogunk ezzel, ahogy már elkezdtük a Hárslevelű utca felőli kamionforgalom illetve illegális behajtás kérdésének a megoldását, valamint a Legényrózsa utcánál lévő gyalogátkelőhely levédését a földes szervizút felőli balesetveszélyes áthajtások megakadályozása érdekében.

Szintén megvizsgáljuk az óvoda melletti útszakasz forgalmi rendjének kérdését.

Az orvosi rendelő kifestését, padlócseréjét a jövő évre vonatkozóan meg tudom ígérni.

Még korábban megígértem az óvoda vezetőjének az udvaron egy biztonságos, gyermekbarát burkolatú járda kiépítését valamint a mini műfüves sportpálya tönkrement burkolatának cseréjét, erre fogunk önkormányzati vagy esetleg külső forrást találni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .