Többen megkerestek, hogy milyen munkálatok történtek, és miért, a Jászberényi út kertvárosi szakasza melletti szervizúton. Ahogy arról korábban írtam, többször kértük a Fővárostól saját kezelésbe átadni ezt az útszakaszt, mert eléggé lehangoló látvány, hogy a tulajdonos nem gondozza megfelelően. Az úttest kátyúsodik, esős időben tócsák alakulnak ki, száraz időben porzik, ezzel sok bosszúságot okozva nem csak az ott lakóknak. Az utat nem kaptuk meg kezelésbe, de idén tavasszal kaptunk ígéretet, hogy rendezik helyzetet.

Sajnos megint a régi, a gondokat csak szaporító megoldással álltak elő, miszerint feltöltik az úttestet, ezzel tovább növelik a szintkülönbséget a járda és az úttest között. Esős időben ez okozza a legtöbb fejfájást, mert az úttest a járda felé lejt, a csapadék az útról a járdára csorog, járhatatlanná téve azt, továbbá elönti a sorházak udvarát. Még időben szóltak, és a munka megkezdése előtt a helyszínen egyeztettem a kivitelezővel. Nehezen, de elértem, hogy nem töltik föl, csak kátyúznak, a tócsák üregét töltik föl. Ez sem végleges megoldás, nem ezt rendeltük meg, hanem a terep megfelelő rendezését. Így saját erőből kénytelenek vagyunk a mélyebben lévő járdák mellett beton vízgyűjtő árkot és hozzá ciszternát építeni, hogy a víz lefolyjon a szikkasztó árokba. ezzel egy időre megoldódik, hogy nem a kertekbe folyik be a csapadék.

A végleges megoldás az lenne, ha a pályatestet felmarnák, biztosítanák a lejtést a vízgyűjtő árkok felé, és nem porladó anyaggal fednék a felületet. Sajnos nem lehet szilárd burkolatot rávinni, mert egyelőre a Jászberényi út tartalékterülete. Remélem jövőre átadják mégis, és ha nem is egyszerre, de szakaszosan, folyamatosan meg tudjuk oldani ezt a problémát.

Agócs Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .