Környezetvédelem

Ismét egy újabb természetvédelmi területtel gazdagodott Kőbánya!

Ha érdekes volt, oszd meg az idővonaladon!
Agócs Zsolt

Ismét egy újabb természetvédelmi területtel gazdagodott Kőbánya! Még tavaly terjesztettem be három hasonlóan fontos terület védetté nyilvanításának kérelmét, melyet a Fővároshoz továbbított az Önkormányzat. A Rákos-patak menti vizes élőhelyek közül a “Felsőrákosi tó” néven számontartott kis eldugott állóvíz kapta meg a kitüntető címet. Olyan páratlan kincs ez amire méltán büszkék lehetünk, hiszen hazánkban már csak elvétve található ehhez fogható környezet. Kötelességünk feltérképezni, megóvni a még megmaradt természetes világunkat. Köszönöm Halma Ágnesnek a segítőkészségét, Szendőfi Balázs halbiológus segítségét, és Bajor Zoltán biológus együttműködését.
A Budapest helyi jelentőségű védett természeti területeiről szóló 25/2013. (IV. 18.) Főv. Kgy. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 7. §-a a következő 9/b. ponttal egészül ki:

(Budapest Főváros Közgyűlése a következő területeket helyi jelentőségű természetvédelmi területté nyilvánítja:)

„9/b. „Felsőrákosi-tó természetvédelmi terület”: a terület védetté nyilvánításának célja a Rákos-patak mentén található vizes élőhely rendkívül értékes állatvilágának, többek között a fokozottan védett lápi pócnak (Umbra krameri) a védelme, valamint a terület jelentős tájképi értékének megőrzése. E rendelet 9/b. melléklete tartalmazza a terület természetvédelmi kezelési tervét.”

 

Ismét egy újabb természetvédelmi területtel gazdagodott Kőbánya! Még tavaly terjesztettem be három hasonlóan fontos…

Közzétette: Agócs Zsolt – 2019. július 3., szerda

Címlap fotó Arold Péter

 Érdekel minket a Te véleményed is!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..