Mire várunk még?

Arold Péter

Néhány nappal ez előtt olvashattunk oldalunk csoportjában, hogy Dr. Som László telepi szomszédunk közbejárása után megjavították, illetve pótolták a nagy játszótéren lévő ivókút  alkatrészét és újra használható lett.

Nem tartott sokáig, mert egy újabb felvételen  már újra hiányzik a hozzátartozó csővezetékkel együtt. Ez már szórakozás.

A lakókörnyezetünk biztonsága érdekében néhány évvel ez előtt kaptunk egy kedves rendőrt, aki körzeti megbízottként szolgált a telep nyugalma érdekében. Nem tartott sokáig annak ellenére, hogy a telepen lakhatást is biztosítottak a családja és az ő számára.

A fenti mondatok alátámasszák, hogy szükség lenne egy kmb-ra, de tovább megyek.

Néhány hete az önkormányzatnak anyagi  lehetősége nyílt – a Continentál Kft – jóvoltából, hogy bizonyos fejlesztéseket hajtson végre a kertvárosunkban, minek következtében az önkormányzat, nem is tudom, hogy kitől tanulták, konzultációba kezdett a lakókkal, hogy a pénzt mire használják fel.

Hirdetés





A lehetőségek között igen magas választási eredményt ért el egy működő kamerarendszer kiépítése. Ha a fenti történet nem élő példa a megvalósításnak szükségszerűségére, akkor még minek kell megtörténnie ahhoz, hogy észrevegyék: telepünk biztonsága messze elmarad a minimálistól és a környező lakóközösségek biztonságától.

Valamikor a közelmúltban volt egy működő polgárőrsége is a telepnek. Megszűnt. Oka, számomra ismeretlen.

Civil önvédelmi szerveződés felállításhoz engedély és némi pénzre lenne szükség, de hiszem, egy szélesebb társadalmi összefogással  sikerülhetne.

Mire várunk?

Arold Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .