Elindult a közvetlen Sanghaj-Budapest járat!

Tegnap reggel pontosan 5 óra 37 perckor érkezett meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér betonjára a kínai Shanghai Airlines Boeing B787-9 Dreamliner típusú repülőgépe. A 10 óra 38 perces utat a Sanghaj és Budapest között ezentúl hetente háromszor teszi meg a China Eastern Airlines csoport száz százalékos leányvállalatának gépe, amely egyszerre 285 utast vehet a fedélzetére.

Hirdetés

 


Az alig egy évvel ezelőtt üzembe állított, modern utasszállító repülőgépet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a tűzoltók a hagyományos diadalív-vízsugárral köszöntötték, ami minden új járatnak és minden új típusnak is jár a budapesti repülőtéren. A Shanghai Airlines Boeing B787-9 Dreamliner típusú repülőgépe négy osztályos elrendezésben közlekedik: 4 prémium business osztályú hely mellett további 26 fő számára van hely a business osztályon. Itt minden egyes utasnak saját szórakoztató-központtal felszerelt, ággyá alakítható ülést kínál a légitársaság a hosszútávú járaton. Emellett további 28 prémium economy és 227 hagyományos turista osztályú helyet alakítottak ki a gép fedélzetén.

 

A Shanghai Airlines gépe heti három alkalommal, szerdán, pénteken és vasárnap közlekedik Sanghaj Putung Nemzetközi Repülőtere és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között. Az ultramodern repülőgép a tíz órát is meghaladó menetidő eltöltéséhez egyebek mellett minden üléshez saját szórakoztató központot kínál, színes tévéképernyővel, amin többszáz film és tévéműsor lejátszása lehetséges, az utas által kiválasztott nyelven. A Dreamlinerek fedélzete lényegesen csendesebb, mint más, régebbi típusú repülőgépeké, a csendes hajtóműveknek és az egyéb akusztikai védelemnek köszönhetően. A Boeing 787-esen kényelmesebbek az ülések, nagyobb a lábtér, és több hely van a kézipoggyászoknak a felső rekeszekben. A nagyméretű ablakoknak és a folyadékkristályos, egyéni sötétítésnek, valamint a páratartalom-szabályozásnak is köszönhetően kevésbé fárasztó a repülőút, mint más típusokon.

bud.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .