Közbiztonsági fórumon voltam

Arold Péter

A tegnapi nap biztonsági kérdésekben tartott fórumot Agócs Zsolt Kőbánya Kertváros önkormányzati képviselője. A téma a nemrégiben történt erőszakos cselekedett köré fonódott volna, mely Makai Viktória ultra-maratonos futónővel történt október közepén. A beszélgetésen részt vett a X. kerületi rendőrkapitányság két képviselője Kőbánya egyik alpolgármestere Radványi Gábor és Makai Viktória is. Meghívott volt még Pap Tibor is, az akvarisztikai szaküzlet tulajdonosa, ahol H. István  gyanúsított munkaadója is.

A fórumra a témához képest nagyon kevesen voltak kíváncsiak, kb. húsz-egynéhány érdeklődő volt jelen. Miután Agócs Zsolt beszámolt az év egynéhány projektjéről a rendőrség képviselője kertvárosunkat biztonságosnak nevezte, alacsony szintű lopásokról egy betörésről számolt be (az ott lévők ezt megcáfolták) de a felderítési számokról nem esett szó. Szóba került a biztonsági kamerarendszer kérdése is, de az alpolgármester jelezte, hogy a kertvárosi adottságok miatt (sok a fa) annak kivitelezése nehézségekbe ütközne, de ígérte, hogy az óvoda, iskola és a játszóterek tekintetében a kamerarendszer elhelyezése megoldásra fog kerülni. Hogy mikor, konkrét válasz nem érkezett. Fontos itt megjegyeznem, hogy ha saját ingatlanod védelmében kamerát helyezel el, az közterületet, nem figyelhet.

Szóba került kertvárosunk északi részére (volt Danone üzem mellett húzódó Hatvan-Szolnok vasútvonal) tervezett és hamarosan kiépítésre kerülő zajfogó fal kiépítése, a déli oldalon már felépült rendszer biztonságossá tétele (tudott probléma a rendszeres átjárás a menekülő kapukon) Ezzel kapcsolatban már több tárgyalást is kieszközöltek a Continentál üzemmel, de sajnos sikertelen próbálkozások voltak. A kapukat a telep felől  többször lezárták, de mindig feltörtek. A telep északi részén fekvő ipari park bővítésre kerül. A Continentál és a Hungaropharma üzemek fejlesztésre kerülnek és még 2000 munkást szeretnének foglalkoztatni, ezért a létszámnövekedés miatt még nagyobb hangsúlyt kell majd fektetni a telepen történő átjárást illetően.

Szó esett a játszótéren rendszeresen gondot okozó „bandázásról” is és többen kérték, hogy növeljék a rendőri jelenlétet, ha már a KMB-s megbízottunk nem az ami volt. (Nyomozó státuszba került, de ennek ellenére igyekszik foglalkozni a teleppel is.) A fórum 19:30.kor ért véget.

Magánvéleményem:

Amit elszomorítónak tartok, hogy Bár Makai Viktória szót kapott és elmondta, hogy szívesen segít abban, hogy ez mással ne fordulhasson elő, de a későbbiekben senki nem intézett hozzá kérdést és a meghívott Pap Tibor sem jutott szóhoz.  Ezen mondjuk kevésbé csodálkozom, mert a sorok végén ült így lehet sokan nem is tudták, hogy most akkor mi is a felállás. Én többre vártam.


Hirdetés

 

Nádas Bt. (Juli bolt) Rézvirág u. 10.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .