A munkák elkezdődtek…

Július 23-án megkezdődtek Kőbánya-Kertvárosban a sebesség korlátozására és annak betartatására és a balesetveszély csökkentése érdekében a forgalomtechnikai beavatkozások.

Több helyen is hiányosak azok a „fekvőrendőrök” (tudjuk miért 🙂 )amelyek a fent írtak betartására volta hivatottak, ezért helyen a teljes csomópont kiemelésére (a járdával azonos szintre emelésére) kerül sor az elsőbbségadási kötelezettség és a sebességcsökkentés hatékonyságának növelése érdekében (Zuglóban több kereszteződés ilyen), de Akadémiaújtelepen már évek óta használják ezt a forgalomtechnikai eszközt.

A munkálatok (ha nem jön közbe semmi) még a nyáron, azaz legkésőbb augusztus 31-ig befejeződnek. A munkák idején az érintett utcákban a jelenlegi forgalmi rend ideiglenesen módosul! Ezért kérünk mindenkit, hogy ne megszokásból vezessen. A legfontosabb, hogy kérjük mindenki szíves türelmét és megértését a munkavégzés idejére. A munkák végeredménye az ott élők és közlekedők biztonságát szolgálja.

Az útkereszteződés kiemelése nyolc helyszínen valósul meg: a Hárslevelű utca mentén a Szellőrózsa utca, Lángvirág utca, Bársonyvirág utca, Rézvirág utca, Köszméte utca, Borsika utca, Bojtocska utca, kereszteződéseiben valamint a Zöldpálya utca – Bojtocska utca csomópontban. Ezen kereszteződésekben, ahol az új kialakítás indokolja, a vízelvezetés is átépítésre, azaz a víznyelők áthelyezésére, új bekötő csatornák építésére kerül sor.

Sebességcsökkentő borda épül tizenhárom helyszínen. A Hárslevelű utcában a Vadszőlő utca csatlakozásánál, a Legényrózsa utca csomópontja előtt és a Dombhát utcai kereszteződésben, a Magyarfalu utca mentén a Köszméte utca, Borsika utca, Bojtocska utca környezetében, valamint a Zöldpálya utca mentén a Legényrózsa utca, a Szellőrózsa utca (2 helyen), a Lángvirág utca, a Rézvirág utca, a Köszméte utca, a Borsika utca csatlakozásoknál.

 

kobanya.info nyomán Fotó: Pro-kord Bt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .