Minden évben

Arold Péter

Már minden évben tavasszal induló probléma a magas fű és a csípő szúnyog. Minden évben bejegyzések és a hozzászólások  százai lepik el a netet, szinte mindenütt. Most a zajfogó fal melletti lekaszálatlan fű és a benne megtelepedő szúnyog okozza a gondot. Megint. Mindig a felelőst keresik. Ki dolga lenne? Ki a felelős? Miért nincs levágva? A szúnyog is megint „ellik” 🙂

A rendszeresen karban tartott terület nem okoz gondot. Emlékszem, amikor egyik utca sem volt aszfaltozva, és a szegélyeit fák, bokrok határolták. Emlékszem, hogy a saját vízelvezető árkokat mi magunk takarítottuk. Az árok melletti füvet kaszáltuk. A vasút mentén bokor sor volt és nem zajvédő fal. Akkor is volt ennyi szúnyog? Nem emlékszem, de kevésbé zavart. Talán nem érdekelt.

Most minden egyes problémával keressük az „illetékes elvtársat” ahelyett, hogy a szomszéddal, két fröccs, vagy sör kíséretével levágnánk. Sőt! Megtennénk mindent amit manapság nem nekünk kellene intézni. Aztán ha jön az önkormányzati választás, nem elmenni szavazni.

Emlékszem. Volt egy foci pálya a halas és a mostani füves pálya helyén. Homokos volt, mert nem volt ideje a fűnek kinőni rajta. Annyit rúgtuk a bőrt ott. Magasan ejtettünk a szúnyogra.

Meg aztán ott volt az orvosi rendelő épülete. 7 éves lehettem tán. Segítettem a téglahordásába. Ma már nem. Ez már nem divat. Ma már úgy vagyunk vele, hogy inkább megbízunk valakit, vagy fizetőnk érte. Megbízzuk a képviselőt, vagy fizetünk a mesternek. Mert az idő múlik és mi változunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .