Valami van a levegőben


Arold Péter

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a kerület lakosságát, az érdekképviseleti, civil- és gazdálkodó szervezeteket, vallási közösségeket, valamint környezetvédelmi egyesületeket, hogy egyeztetési eljárást indít az alábbi tervekkel kapcsolatosan: 

1. A 80-as jelű vasútvonal menti területek kerületi építési szabályzata

(1867-ben épült a Magyar Északi Vasút Pest-Salgótarján vonalának részeként. Az építkezés közben a vasúttársaság csődbe ment, így a vasútvonal állami tulajdonba került, az akkor alakult MÁV első vonalaként. Eredeti végállomása a Józsefváros pályaudvar volt, aminek a szerepét 1884-től a Keleti pályaudvar vette át, azóta innen indulnak a személyszállító vonatok. A vonalat 1956-ban villamosították. Jelenleg a 80-as vasútvonal része. Üzemileg csatlakozik hozzá a Gödöllői HÉV.)

2. Rákos-patak kerületi építési szabályzata

A fenti tervekkel kapcsolatban javaslatokat, észrevételeket tenni, véleményt nyilvánítani az önkormányzat honlapján (www.kobanya.hu) csatolt felhívásban foglaltak szerint november 8-ig, valamint az október 30-án 17:00 órakor a Körösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban tartandó lakossági fórumon lehet.

Időpont: 2017. október 30., 17:00 óra
Helyszín: Kőrösi Kulturális Központ


Mint tudjuk a Rákos-patak, Kőbánya ás Mátyásföld közötti terület néhány éve tájvédelmi körzet. A 80-as vasútvonal már jó ideje több féle terv kidolgozása alatt áll. Szó volt a metró kivezetéséről Rákosmente ( Rákoskeresztúr) felé. Szó volt a Kőbánya-Kertváros vasúti megállójával kapcsolatos felépítéséről. (Valamikor hajdanán volt). Szóba került a kiserdő melletti (Akadémia felé) terület átépítéséről, hogy összeköttetés legyen a XVIII. kerület és az M 3 – as autópálya között. Bontják a Danone épületét. Átjárás a Cinkotai út és a Keresztúri út között. stb. stb.

Tehát vannak indokok egy esetleges építési szabályzat módosítással kapcsolatban. De lehet, valami más van a levegőben. Csak halkan jegyzem meg. Vasló. Engem személy szerint nem zavar. 55 éve van az életteremben. Abból 35 éven keresztül hallgattam éjszakámként a mágnesdaru hangját. Megszoktam, minta vonatot, és a repülőt.

Többet tudunk meg, ha elmegyünk. Október 30. 17:00 órakor a Körösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ

 

Fotó: Arold Péter fovarosunk.info
Fotó: Arold Péter fovarosunk.info
Fotó: Arold Péter fovarosunk.info

 

 




 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .