Készüljünk. A nyár hangosabb lesz

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es számú futópálya felújítási munkálatairól.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utas- és teheráru-forgalmának dinamikus fejlődésével összhangban a Budapest Airport nagyszabású modernizációs programot indított, amelynek keretében számos ponton megújul a repülőtér és környezete. Többek közt új utas-móló, szálloda és új check-in pultok kialakításán dolgozunk, de bővül a reptér parkolója is. Emellett számos kevésbé látványos, ám az utazóközönség és a repteret körülvevő települések számára is fontos projektek kivitelezése is szerepelnek terveink között.

A beruházási munkálatok érintik az 1-es számú futópályát is. A több mint három kilométer hosszú pálya 31L jelű (vecsési) végénél található földetérési zónában, mintegy 900 méter hosszúságú szakaszon szükségessé vált a teherbíró burkolatot alkotó betontáblák teljes cseréje. A korábbi években kizárólag a pálya felületén keletkezett hibákat javítottuk ki, ezúttal azonban a burkolat alapozásának megújítása is elkerülhetetlenné vált azért, hogy a következő évtizedekben is fenntartható legyen a repülés legmagasabb szintű biztonsága.

A futópálya felújítása 2017. március 16-án, csütörtökön kezdődik és várhatóan 2017. június közepéig tart. A munkálatok időtartama alatt az 1-es futópálya zárva lesz, így a teljes légiforgalmat a 2-es számú futópálya tudja kiszolgálni, amelynek hatására ideiglenesen megnövekszik a légiforgalom Budapest azon területei felett, amelyek a 2-es futópálya tengelyében találhatók. Ezeken a területeken főként délkeleties széljárás esetén várható az érkező légiforgalom megjelenése.

A felújítási munkálatok befejeztével azonnal visszaáll a normál két futópályás üzemállapot. A munkálatok idejére szíves megértésüket és türelmüket kérjük!

Budapest Airport Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .