Környezetvédelem

Minden évben

Arold Péter

Már minden évben tavasszal induló probléma a magas fű és a csípő szúnyog. Minden évben bejegyzések és a hozzászólások  százai lepik el a netet, szinte mindenütt. Most a zajfogó fal melletti lekaszálatlan fű és a benne megtelepedő szúnyog okozza a gondot. Megint. Mindig a felelőst keresik. Ki dolga lenne? Ki a felelős? Miért nincs levágva? A szúnyog is megint “ellik” 🙂

A rendszeresen karban tartott terület nem okoz gondot. Emlékszem, amikor egyik utca sem volt aszfaltozva, és a szegélyeit fák, bokrok határolták. Emlékszem, hogy a saját vízelvezető árkokat mi magunk takarítottuk. Az árok melletti füvet kaszáltuk. A vasút mentén bokor sor volt és nem zajvédő fal. Akkor is volt ennyi szúnyog? Nem emlékszem, de kevésbé zavart. Talán nem érdekelt.

Most minden egyes problémával keressük az “illetékes elvtársat” ahelyett, hogy a szomszéddal, két fröccs, vagy sör kíséretével levágnánk. Sőt! Megtennénk mindent amit manapság nem nekünk kellene intézni. Aztán ha jön az önkormányzati választás, nem elmenni szavazni.

Emlékszem. Volt egy foci pálya a halas és a mostani füves pálya helyén. Homokos volt, mert nem volt ideje a fűnek kinőni rajta. Annyit rúgtuk a bőrt ott. Magasan ejtettünk a szúnyogra.

Meg aztán ott volt az orvosi rendelő épülete. 7 éves lehettem tán. Segítettem a téglahordásába. Ma már nem. Ez már nem divat. Ma már úgy vagyunk vele, hogy inkább megbízunk valakit, vagy fizetőnk érte. Megbízzuk a képviselőt, vagy fizetünk a mesternek. Mert az idő múlik és mi változunk.

Ha tetszett kérjük oszd meg!
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Szólj hozzá! De valami értelmeset. Amivel nem sérted meg a másikat. Köszönjük.

Szólj hozzá!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés