Oldjuk meg közösen

Szeretnék javaslatot tenni egy olyan forgalomtechnikai változtatásra, amely megoldhatná a telepen azt a régóta fennálló problémát, hogy az óvodába érkezők csak úgy tudnak a Kertvárosban tovább közlekedni, ha egy kerülőút közbeiktatásával kihajtanak a Jászberényi útra. A probléma sokak számára ismerős, sokan szembesülnek ezzel napi szinten. Különösen a reggeli és délutáni órákban, amikor a Jászberényi út forgalma jelentősen bedugul.

Eredetileg a Hárslevelű utca egyirányúsítása a Szellőrózsa utca és a Legényrózsa utca között az óvoda környékének biztonságosabbá tételét, jobb megközelíthetőségét, forgalomelvezetését szolgálta. Ezen nem szeretnénk változtatni.

Ugyanakkor felmerült egy olyan ötlet, hogy a déli oldalon, a Zöldpálya utca rövid szakaszán, a Legényrózsa utca és a Szellőrózsa utca között meg lehetne változtatni a haladási irányt. Ezáltal a Legényrózsa utcáról a Zöldpálya utcára mindkét irányba be lehetne fordulni. A Hárslevelű utcán az óvoda felől érkezők eldönthetik, hogy egy jobbra fordulással a Jászberényi úton haladnak tovább, vagy a Legényrózsa utca-Zöldpálya utca-Szellőrózsa utca útvonalat követve az onnan már kétirányú Hárslevelű utcán haladnak tovább a telepen belül.

Várom az ezzel kapcsolatos véleményeket, észrevételeket, pozitív fogadtatás esetén kezdeményezni fogom a Jegyzői Főosztály felé ezt a javaslatot.

javaslatod ad le itt

Kovács Róbert képviselő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .