A koronavírussal kapcsolatban

A koronavírusról. Önkormányzati tájékoztató Kovács Róberttől

A fémfelületeken, műanyagfelületeken a SARS-CoV-2 vírus napokig képes lehet megtapadni és aktív maradni. Ezért a Bársonyvirág utcai, a Fagyal utcai, az Újhegyi sétányon található játszótér továbbra is lezárva marad. Ahogy egész Kőbányán és a fővárosban is mindenhol. Hasonlóképpen a sportpályák is. Ma a Kertvárosban azt tapasztaltam – és nem szeretnék tippeket adni – hogy a Hárslevelű utca felől, a komposztáló irányából felfeszegetik a kerítést és bemásznak a pályára. Délelőtt a Kőkert munkatársai jobb híján gyorskötözővel helyreállították a kerítést. Nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy ne használják a sportpályát, veszélyhelyzet van, ez most tényleg nem vicc. Nagyszüleinknek, dédszüleinknek világháború jutott, kettő is, nekünk meg ez a szemét vírus.

El fog múlni ez az időszak, vissza fog térni az élet a normális mederbe. De addig önmérsékletre van szükség, önmérsékletre mindenki részéről. Ezen most életek múlhatnak.

Tavaszodik, a bezártság, a tétlenség most érthetően nehezen viselhető. Mindenkinek javaslom a kerti munkát, a nagy sétákat, aki teheti annak a futást, kerékpározást.

A szabályokat mindenki ismeri: cél a kontaktok minimalizálása, a fertőzés terjedésének lassítása érdekében.

Ami legalább ennyire fontos: figyeljünk egymásra, a magányosan élőkre, főleg az idősekre.

Tünetmentes állapotban is fertőzzük egymást, terjesztjük a kórt. Ha valaki látványosan fittyet hány az előírásokra, szóljunk rá, figyelmeztessük, de konfliktust ne keressünk.

Ha valaki segítségre szorul, vagy kérdése van, információt szeretne, Kőbányán ezeket a zöld számokat hívhatja:

06 80 205271

06 80 202435

Már működik az önkéntesekből álló hálózatunk, ha bevásárláshoz, gyógyszer kiváltásához közreműködésre, segítségre van szükség, jelezzék.

Önkéntesnek itt lehet jelentkezni: onkentes@kobanya.hu

Sajnos minden jel szerint a fertőzés a napokban fog berobbanni Magyarországon, a fegyelmezettségre, józan észre, toleranciára most lesz a legnagyobb szükségünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .