Még sem törölt adatokat a telefonjáról az ukrán kapitány

Egy másik szakértő is megvizsgálta az ukrán hajó kapitányának telefonját és arra a megállapításra jutott, hogy:

Az újabb szakvéleményt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda értékelte-elemezte. A rendőrség ez alapján – pár nappal ezelőtt – jelentésében megállapította, hogy az első szakértő a véleményében tévesen állította az adattörlés tényét. – blikk.hu

A történtek miatt a fővárosi főügyész az Igazságügyi Szakértői Kamaránál fegyelmi eljárást kezdeményezett. Ettől függetlenül Jurij C. marad a börtönben. Viszont az is kiderült, hogy a Viking kapitánya a balesetet követően, rádión rákérdezett a mögötte haladó másik szállodahajó kapitányánál, hogy lát-e valamit a vízben? A válasz a következő volt:

 „nem lát semmit, csak egy villogó mentőgyűrű halad el mellettük”. 

Ezzel szemben az Idun orrkamerájának felvételein látszódtak a dél-koreai turisták – mondta el a lapnak Balogh Szabolcs, a katasztrófában elhunyt magyar matróz családjának jogi képviselője.

Mindemellett azt Balogh Szabolcs a lapnak hangsúlyozta, hogy a szakértők összességében továbbra is a Viking Sigyn kapitányának felelősségét állapították meg a katasztrófa tekintetében, aki hibásan mérte fel a helyzetet és egy „stop manőverrel” elkerülhette volna a balesetet.

A Hableány május 29-én süllyedt el, kevéssel este 9 előtt. A fedélzetén 33 dél-koreai turista és a kétfős magyar személyzet utazott. A katasztrófát csupán heten élték túl, egy embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .