Putyin a tűzkárok enyhítéséért a hadsereget is bevetette Szibériában

Elrendelte a hadsereg bevezetését a Szibériában és a Távol-Keleten pusztító eredőtüzek ellen Vlagyimir Putyin orosz elnök – közölte szerdán a Kreml sajtószolgálata.

Áttekintve a rendkívüli helyzetek miniszterének jelentését Vlagyimir Putyin arra utasította a védelmi minisztériumot, hogy csatlakozzon a tűzoltáshoz Szibéria és a Távol-Kelet területén– hangzott az orosz elnöki hivatal tájékoztatása.

 


Oroszországban mintegy 3 millió hektáron ég a növényzet. 147 erdőtűz ellen folyik a küzdelem, több mint 300 nehezen megközelíthető tűzfészket viszont nem oltanak a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős regionális bizottságok döntése alapján – írta szerdán a TASZSZ orosz hírügynökség.

Egy 2015-be bevezetett szabály felhatalmazza az érintett helyi hatóságokat arra, hogy ha a lángok lakott területeket és gazdasági objektumokat nem fenyegetnek, és ha az ellenük folytatott küzdelem költségei meghaladnák az okozott kárt, eltekintsenek ettől.

A lángok terjedése miatt hétfőn a Krasznojarszki területen, Irkutszk megyében, Szahában (Jakutföldön) és Burjátföld egy részén rendkívüli állapotot hirdettek ki.

Kiemelt kép: AFP PHOTO / press-service of Russia’s Krasnoyarsk Krai’s forestry ministry /

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .