Hát igen!

Ríz Levente Rákosmente Polgármesterének tájékoztatója egy igen üdvozítő színfoltról a szomszédből. Nekünk Kertvárosiaknak sincs távol. 2019 március 28. Azóta gondolom már használható is. 



Tegnap, március 28-án képviselő-testületi ülést tartottunk, ahol döntöttünk arról, hogy a Pilisi Parkerdő Zrt-vel együttműködésben megvalósítjuk a Helikopter-lakópark melletti Városi erdő közjóléti fejlesztési tervét, amely Rákoshegy, Rákoskeresztúr, Akadémiaújtelep, Madárdomb lakóinak és persze az egész XVII. kerületnek egy közeli kellemes kirándulóhelye lehet.

25 millió forintos önkormányzati beruházással napokon belül megkezdődnek a rekreációs célú fejlesztések a lakóparkot ölelő erdőrészben.
Tűzrakókkal, erdei berendezésekkel, fedett letelepő helyekkel, asztalokkal és padokkal ellátott tisztásokat alakítunk ki, ahol információs táblákat is kihelyezünk a legfontosabb információkkal (erdei viselkedés alapvető szabályai, a helyi erdők állat- és növényvilágának bemutatása).
A fenti erdei berendezések mellett egy pár – tájba illő – fából készült focikaput is elhelyezünk a labdarúgást kedvelők érdekében.

A tisztásokon és a meglévő fényben gazdag helyeken az ehető termésű vagy látványos virágzású, lombszíneződésű, érdekes koronaformájú cserjék, fák ültetésével igyekszünk az erdei kirándulást élménydúsabbá tenni, hiszen jó időtöltés lehet a bodzavirág, csipke, kökény, galagonya vagy épp a vackor gyűjtése is.

A tisztásokat újonnan kialakított tanösvény, séta- és futóút fogja összekötni.

 

A futókör (4000 méter hosszú) tervezésénél arra törekedtünk, hogy elkerüljük a meglévő erdei úthálózatot és a fák között, keskeny ösvényeken (futók nyelvén: single track) kanyarogva tehessék meg a futók a távot. A tájékozódást a fákra felfestett jelek segítik, a megtett távolságot adott közönként táblákkal tudatjuk a futókkal. A futókör elején a bemelegítés, nyújtás, erősítés kedvéért statikus kondieszközöket helyezünk el.

Az erdőbe messzebbről érkezőknek, vagy a hétvégi szabadtéri főzéshez, sütéshez gazdagon felszerelkezők számára -a faállomány kímélésével – autóparkolókat is kialakítünk a Régivám köz középső szakaszán kilépő gázpaszta úthoz közeli részen.

A munkálatok befejezési határideje: május 22.

A fejlesztésnek köszönhetően a jelenleg alig használt zöldterületből egy élő, testi-szellemi feltöltődést szolgáló parkerdő születik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .