Vonatra, vagy buszra?

Egy szomszédos lakóterület (Akadémia újtelep) Facebook csoportjának egy olvasói bejegyzése indította el bennem azt gondolatot, hogy mennyire igaz a tartalma. Mint Kőbánya-Kertváros-i lakó, hasonló képen felháborodhatnék, hogy miért is kell nekünk kertvárosiaknak is kimaradni mind abból a jóból, amit egy korszerű közlekedés ad. Tételesen azt, hogy nem kell 15 percet várni egy adott járat használatára, mondjuk a Rézvirág utcánál. Nekem ne mondja senki, hogy ott a BKK futár és ahhoz igazítsam a kiérkezésemet, mert mondjuk azt sem tudom mi az és miért kellene tudnia egy korosabb utasnak.

A bejegyzés említést tesz a vonatozás lehetőségéről, amire én, mint kertvárosi lakó morcosan elmélkedem azon, hogy a valamikori Városszéli telepnek volt vasútállomása, miért nem oda teszik vissza, miért kelljen hosszan gyalogolni azért, hogy átsétáljunk egy másik kerületbe, annak használatáért. De ez nem is akkora gond, mert ha megéri, miért ne sétáljak 600 métert, vagy menjek kifelé egy buszmegállót a vonatkapcsolatért. Dunai Mónika a mi országgyűlési képviselőnk is. És mint ahogy a lenti csoport olvasói bejegyzése is firtatja, megtehetne az érdekünkben. Persze gondolom rajta van az ügyön és lesz is belőle valami. Még az én életemben.

Íme az említett bejegyzés. Nálunk is gondot okoz, hogy nem áll meg semmilyen gyorsjáratú busz.

„A választások előtt rengeteget lehetett olvasni arról hogy hű de jó lesz nekünk, mert lesz metrónk, meg a vonat is meg fog állni az Akadémiánál. Választások lezajlottak, egyelőre sehol semmi. Jó, nyilván nem megy ez egyik napról a másikra, de a korábban sokat szerepelt országgyűlési képviselő hölgy D.M., legalább annyit elérhetne hogy legyen az Akademiának közvetlen összeköttetése az Örs vezér térrel . Ma reggel pontosan 18 percet vártam a Rézvirág utcai megállónál, hogy tovább tudjak utazni. Tudom, még mielőtt mondják, hogy ott a 168 E, arra is fel lehet szállni. De az reggelente annyira tele van már mire az 526 sori megállóhoz ér, hogy a kevésbé ifjú korosztály nem biztos hogy meg tud küzdeni vele. Elnézést a hosszú posztért, de szerintem ez nem csak az én problémám.”

A bejegyzés forrása: Akadémia-Madártelep-Rákoskeresztúr

(A bejegyzést csak a csoport tagok láthatják, ezért idemásoltam)


Hirdetés

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .