Ez érdekes lesz. A szelektív hulladékgyűjtésről

FKF: uniós milliárdok a szemétben. Kivétel nélkül veszteségesek azok az európai uniós hulladékgazdálkodási beruházások, amelyekre az elmúlt négy-öt évben sok milliárd forintot költöttek – jelentette ki Csontos István. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. vezérigazgatója egy múlt év végi dolgozói gyűlésen készített – lapunk birtokába jutott – hangfelvételen beszélt arról, miért került kilátástalan helyzetbe az önkormányzati cég, miért nem tudnak felvenni embereket, miért van egyre nagyobb bajban a budapesti szemétszállítás és a köztisztaság, miért nincs pénz például a hóeltakarításra.

„Uniós forrásokból korábban olyan eszközöket, célgépeket vettünk, amelyek nem működnek, használhatatlanok. Csak az úgynevezett szelektív hulladékgyűjtés bevezetése évente 4,5 milliárdos veszteséget okoz, miközben nem tudjuk eladni a külön kukákba összegyűjtött hulladékot, annyira szennyezett. Egyre nő az illegális szemétlerakás” – panaszkodott Csontos István az elégedetlen, legalább 10 százalékos béremelést követelő dolgozók és szakszervezeti vezetők előtt.

De jobb, ha végig olvasod

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .