Kerülje el az ételmérgezést nyáron is!

Bárhol is étkezzen, legyen az otthonában, egy baráti összejövetelen, a strandi büfében, vagy éppenséggel egy külföldi kalandtúra során, ne feledkezzen meg arról, hogy a forró nyári hónapok az élelmiszer eredetű megbetegedést okozó mikrobák számára az év egyik legideálisabb időszakát jelentik.

Nyári jó tanácsok bevásárláshoz, ételkészítéshez

A nyár jó lehetőségeket kínál a könnyű, egészséges táplálkozáshoz, hiszen a friss zöldségek, gyümölcsök változatosságával kényeztet. A nyári meleget, friss tápanyagokat azonban a baktériumok is kedvelik, így az élelmiszer eredetű megbetegedések is gyakoribbak.

Bevásárlás

Az étkezéshez, ételkészítéshez vásárolt alapanyagokat, élelmiszereket mindig megbízható helyről,üzletben, piacon szerezzük be. Soha ne vásároljunk ellenőrizetlen helyen, alkalmi árustól, még zöldséget, édességet se. Figyeljünk arra is, milyen az üzlet tisztasága, az árutárolás rendje, az eladók ruházata. Ha nincs minden rendben, forduljunk ki onnan. Az élelmiszerekre sem fordítanak ilyen helyen több figyelmet.

A cikket érdemes tovább olvasni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .