Új játszótér a Száva parkban

Büszkék vagyunk az újra, de érzékenyek a hiányosságokra. Új játszóteret adtak át a Száva utcában.

Hamarosan vadonatúj játszóteret vehetnek birokba a gyerekek a Száva parkban. A régi játszóteret a kivitelezés során elbontották, a korábbi úgynevezett dühöngő helyére került a kisgyerekek játszótere.

Ezt a részt 12 éves korig vehetik majd igénybe a gyermekek, ahol 9 játszóeszköz és egy mozgássérült hinta várja a lurkókat. A terület műfüves burkolatot kapott. A 450 négyzetméteren két tornyú kombinált mászóvár, kombinált mászócső egyensúlyozóval, fészekhinta, kétüléses hinta bölcsőüléssel, kétüléses hinta lapüléssel, rugós mérleghinta, rugós bárány, rugós motor, homokozó és a mozgássérült hinta biztosítja a gondtalan játékot. A nagyobb gyerekeket 5 db játszóeszköz várja, ütéscsillapító burkolattal, mintegy 1200 négyzetméteren. Ezen a területen kötélpiramis pálya, függeszkedő, háromelemes nyújtó és korlát biztosítja a játék, a mozgás lehetőségét.

A korábbi járda és térburkolat újjal egészült ki, a területen 900 darab évelő növényt ültetnek el csepegtető öntöző hálózat kiépítésével. Nem maradhat el az ivókút telepítése sem, ahogy a játszóeszközökhöz illő anyaghasználatú és formájú padok és hulladékgyűjtő edények is elhelyezésre kerülnek.

A Száva parki játszótér és környezete a Kőbányai Önkormányzat beruházásában valósul meg, a Metrodom Kft.-vel kötött településfejlesztési szerződésnek köszönhető támogatással.

kobanya.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .