Közlekedés

BKK infó

Szeretnénk, ha a telepünkön is megállnának a gyorsjáratok, hiszen szükségünk lenne rá. Ezért most továbbítok felétek egy információt.

Ezeket a forgalmi módosításokat tervezi a BKK:

A térségből a belváros az Örs vezér terén keresztül az M2-es metróval érhető el a leggyorsabban. A lezárás miatt az Örs vezér tere felé a jelenleginél többen utaznak majd, mivel az M2-es metró a belváros felé kedvezőbb eljutást biztosíthat.

Ehhez igazodva a BKK a Jászberényi úton közlekedő járatok átalakításával bővíteni tervezi a térségből az M2-es metró elérését. A BKK javaslata, hogy a gyengén kihasznált 161 A  kiegészítő járat helyett 167-es jelzéssel új, a csúcsidőszakban közlekedő járat induljon Akadémia-újtelep,  525. tértől az Örs vezér teréhez, ezzel a lakóterület belső részének közvetlen M2-es metrókapcsolatot biztosítson.

A BKK sűríteni tervezi a 168 E járatot, továbbá a reggeli időszakban az Örs vezér tere felé, míg délután Rákoshegy felé az autóbuszok egy része az Ezüstfa utca érintése nélkül – az ipartelepi betérést kihagyva – gyorsabb útvonalon közlekedik.

A szintén alacsony forgalmú 162 A sűrítőjárat a Jászberényi úti járatokkal összevonva közlekedik. A várható utasforgalmi átrendeződés miatt a Kőbánya-kispesti gyorsjáratokat kevesebben fogják használni, mivel a távolabbi lakóterületek felől várhatóan más útvonalat választanak a városközpont felé utazók.

Ehhez igazodva a 201 E és a 202 E járatot a BKK összevonja, és a módosított menetrend szerint minden autóbusz 202 E jelzéssel közlekedik. A térségből a módosított menetrend szerint közlekedő 68-as buszokkal, illetve a 202 E járattal Kőbánya-Kispest változatlanul elérhető marad, ahol a metrópótló buszokra is át lehet szállni.

Ami számunkra fontos lenne, hogy itt a Kőbánya-kertváros területén áthaladó buszok egyikére fel tudjunk szállni, és ne álljunk a megállóba úgy, hogy több, az úti célunk irányába haladó expressz járat nem vesz fel utasokat.

Ha tetszett kérjük oszd meg!
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Szólj hozzá! De valami értelmeset. Amivel nem sérted meg a másikat. Köszönjük.

3
Szólj hozzá!

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
kobanyakertvarosHorváthné G. ErzsébetCseh Katalin Recent comment authors

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Cseh Katalin
Vendég
Cseh Katalin

A fenti tájékoztatásban a Kőbánya-kertváros nincs megemlítve, nem szempont. Viszont valóban most kellene ütni a vasat, amikor hozzányúlnak a járatokhoz, hogy itt is élnek utasok. (Időnként megfordul a fejemben, amikor a Dombhát utcai megállóban integetek a tovatűnő járatok után, hogy lehet Rákoskerten kellene élnem, hogy előbb bejussak a városközpontba?) Ebben mi, itt élők hol és hogyan tudunk segíteni, hogy észrevegyék a mi szempontjainkat is?

Horváthné G. Erzsébet
Vendég
Horváthné G. Erzsébet

Én még azt is el tudnám képzelni, hogy úgy álljon meg a busz, hogy le lehessen inteni, ha jó a járat. pl. napközben sokszor látom, hogy kevés utas van a gyüjtő buszokon. Külföldi példák vannak arra, hogy le lehet inteni egy-egy autóbuszt, ha éppen az jó. A busz korridorokat használva itt mennek, tehát megállhatna, ha jó nekünk.